Robin Sharma – Munken som sålde sin ferrari

Den här boken ger väldigt mycket till dig som håller på med personlig utveckling. Boken handlar om Julian Mantle, en före detta toppadvokat som får en hjärtattack i domstolen en dag och sedan bestämmer sig för att sälja sin Ferrari och börja arbeta med sin andlighet. Han kommer tillbaka från Himalaya som en ny människa och delar med sig av sin visdom till John, som berättar historien. Viktigaste lärdomarna från boken:

1) Fabeln ger oss en insikt i ”7 tidsoberoende dygder för ett upplyst levende”:”Master Your Mind”, Följ ditt syfte, Praktisera Kaizen (konstant förbättring), Lev med disciplin, Respektera din tid, Osjälviskt tjäna andra och Omfamna nuet.
2) Lev ditt ideal! Investera i dig själv. Fråga dig själv vilket handlande som skulle göra en stor skillnad i ditt liv och din personliga utveckling. Träna 3 ggr/veckan? Sätta av en tid med dina barn? Sätta av en tid bara med dig själv? Meditera regelbundet? Se till att verkligen göra detta agerandet under 1 månads tid från och med nu! Om det gav något resultat så kan du ju alltid fortsätta sen… =)
3) “Hemligheten med lycka är enkel: ta reda på vad du verkligen älskar att göra och fokusera sedan all din energi till att göra det.” Svara nu på frågorna: “Vad älskar jag att göra?” och sedan “Hur stor del av min energi ägnar jag åt det?”. När du ägnar en stor del av din tid och energi åt det du verkligen älskar så händer något magiskt. All din tankeverksamhet blir fokuserad på ditt primära syfte. Du kommer inte få tid till att oroa dig och kommer automatiskt att bli mer produktiv och effektiv. Detta ger riktig personlig utveckling samt en inre harmoni!