Parfym är förbjudet inom landstinget

Passa på och köp i nät nu

Just nu är det många matbutiker som har bra priser och kampanjer på citrusfrukter i nät. Det är både apelsiner och clementiner i antingen i en eller två kilo. Det kan vara apelsiner som både är oranga och röda och det som också har kommit nu är chokladapelsiner. Så det är mycket citrusfrukter i butikerna nu som jag tycker vi ska ta tillvara på. Både som frukt, att pressa, i mat eller varför inte i bak.

Mycket citrusfrukter i butikerna

I citrusfrukter ingår en hel del mer frukter än just apelsiner och clementiner. Det är också lime, grapefrukt, citron, pomelo, kumquat och ugli. Jag köper just nu massor av apelsiner i nät som jag använder till mycket. Apelsinerna har c vitaminer i massor och hjälper immunförsvaret att fungera bra. Dessutom är c vitaminer antioxidanta.

Mycket citrusfrukter i butikerna

Vissa tycker det är gott att pressa apelsiner precis innan man ska dricka det, men jag pressar en hel hög med apelsiner på kvällen och häller upp i en karaff och ställer in i kylen. Då kan man gå upp på morgonen och få sig ett glas med kall juice.

Något som min mamma lärde mig för några år sedan är att blanda apelsiner eller grapefrukt med bland annat räkor. Det kanske låter konstigt, men att skära av skalet in till köttet och skära ut klyftorna utan skinnet emellan blir supergott. Lite andra ingredienser tillsammans med dessa räkor och apelsin eller grapefrukt som man tycker om i en räkcoctail är supergott till förrätt. Många tycker att det är konstigt med frukt i mat och sallad, men om du bjuder på det någon gång utan att dom vet om det så lovar jag dig att dom kommer att ändra sig. Jag har ändrat en hel del bekanta med att ha apelsiner både i sallader och mat.

Det du kanske inte visste

Nu ska jag lära er ett knep som jag precis fått veta: du kan använda apelsiner till att göra rent och desinfektera hemma med apelsinskalen. Det är bara att lägga ner lite apelsinskal och lite vinäger i en sprayflaska. Sen är det bara tt sätta igång och rengöra elektronik, speglar, glas eller vad du nu vill rengöra.

Vad som verkligen kommer överraska dig är att apelsiner kan rengöra och desinfektera ditt hem. Du behöver bara lägga lite apelsinskal i en burk med vatten och lite vinäger. Vill du lägga ner någon kvist av nån ört så kan du göra det med. Du kan hälla det i en sprejflaska och rengöra elektronikprylar, glasskåp, målat glas, glas, etc. Nu vet du vad du gör rent med och inte några giftiga medel om du har saker som du är extra försiktig med.

Vill du bli av med doften i ett par skor då don luktar illa så kan du lägga ner lite apelsinskal i skorna. Låt dom ligga där i en eller två dar. Har du många apelsiner som du inte hinner göra av med så kan du frysa in dom. På många olika sätt som man faktiskt inte tror. Du kan både frysa in dom hela som dom är eller skala eller skiva dom och det håller upp till ett år.

Det här inlägget postades i Vitaminer. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *