Huskur för halsbränna

Att kunna lindra sina besvär

Att ha halsbränna är inte det skönaste man kan ha. Det bränner och kan svida i halsen och det är något som man vill få bort ganska snabbt för att må bättre. Halsbränna och sura uppstötningar får man när magsaften kommer upp till matstrupen. Det är ofarligt, men känns obehagligt. Det finns huskur som du kan göra själv för att lindra besvären, men också tabletter som man kan ta. Både receptfria och receptbelagda.

Huskur

Om du inte har tabletter hemma finns det några huskurer som du kan göra själv ifall du får halsbränna. Har du bikarbonat hemma kan du ta en halv tesked och blanda med en till en och en halv deciliter vatten. Blanda ihop det med en sked och drick. Det neutraliserar magsyran så att den blir mindre frätande.

Huskur

Bikarbonat är kanske inget som alla har hemma, men då finns det också två andra saker som du kan äta eller dricka. Det allra första är ett helt vanligt glas med vatten. Det gör att du blir av med den allra värsta känslan och det är något som dina slemhinnor behöver.

Huskur

Mjölk lindrar bra, men då ska du dricka lättmjölk eller minimjölk. Dom innehåller mindre fett. Att dricka något kan kännas som det enklaste när man har dessa besvär, men det finns en del som tycker det är lindrande med något att äta på också. Ett äpple kan också lindra.

Varför får man halsbränna?

Om man lider väldigt mycket av halsbränna kan man uppsöka läkare för att få receptbelagda tabletter. Får man halsbränna väldigt ofta kan det vara för att du fått en utvigning vid magmunnen som gör att det inte sluter tätt. Magen trycks uppåt och då får du halsbränna. Det är också vanligt att man får halsbränna när man är gravid då barnet i magen trycker magsäcken uppåt. Du kan också få detta ifall du har magsår, dricker mycket alkohol, röker eller stressar.

Det här inlägget postades i Behandlingar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *