Varför ska gravida inte använda ipren?

Varför ska gravida inte använda ipren? Risker och biverkningar att vara medveten om

Varför ska gravida inte använda ipren?

Varför ska gravida inte använda ipren?

Gravida kvinnor får ofta rådet att undvika vissa läkemedel under sin graviditet. Ett av dessa läkemedel är ipren som innehåller ibuprofen. Men varför ska gravida kvinnor undvika ipren? Det finns flera skäl till detta. Men det finns sådant som kvinnor kan få craving av när dom är gravida och då kan dom både köpa kaffe online samtidigt som dom kan köpa te online för att påbörja sina mornar.

För det första kan ibuprofen passera över till fostret och påverka dess utveckling. Enligt Babyhjälp.se ska man inte använda ibuprofen under de tre sista månaderna av graviditeten. Detta beror på att ibuprofen kan påverka fostrets blodcirkulation och orsaka hjärtproblem.

För det andra kan ibuprofen öka risken för missfall och för tidig födsel. Enligt FASS Allmänhet ska man inte ta ibuprofen under graviditetens sex första månader om det inte är absolut nödvändigt och sker på läkares inrådan. Om man behöver behandling under den här perioden eller medan man försöker att bli gravid ska man använda den lägsta möjliga dosen under så kort tid som möjligt.

Ibuprofen och graviditet

När det kommer till läkemedel under graviditet är det viktigt att vara försiktig och alltid konsultera med en läkare innan man tar något. Vissa läkemedel kan nämligen ha negativa effekter på fostret och kan orsaka allvarliga problem. Ett sådant läkemedel är ibuprofen som är en vanlig smärtstillande och antiinflammatorisk medicin. När man inte äter medicin så kan man istället köpa godis online och köpa choklad online. Det är något som många gravida gör.

Risken med NSAID under graviditet

Ibuprofen tillhör en grupp läkemedel som kallas NSAID, vilket står för icke steroida antiinflammatoriska läkemedel. Dessa läkemedel kan ha negativa effekter på fostret om de tas under graviditeten särskilt under de sista tre månaderna. Enligt 1177.se kan användning av NSAID-preparat under de första fem månaderna av graviditeten fördubbla risken för att drabbas av missfall. Därför rekommenderas det att gravida undviker att ta NSAID-läkemedel om det inte är absolut nödvändigt.

Specifika risker med Ibuprofen

Ibuprofen är en av de vanligaste NSAID-läkemedlen och kan ha specifika risker för fostret. Enligt Babyhjälp.se ska man inte använda sig av Ibuprofen eller andra produkter som innehåller ibuprofen när man är gravid. Detta gäller särskilt under de tre sista månaderna av graviditeten. Enligt Att vara mamma kan användning av ibuprofen under graviditetens första trimester öka risken för missfall. Detta beror på att ibuprofen kan påverka fostrets hjärta och kärlsystem.

Sammanfattningsvis är det viktigt att gravida undviker att ta ibuprofen och andra NSAID-läkemedel om det inte är absolut nödvändigt. Om man behöver ta smärtstillande eller antiinflammatoriska läkemedel under graviditeten är det viktigt att man konsulterar med en läkare

Det här inlägget postades i Barnlöshet, gravid och barn, Smärtstillande och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *