Upptäckten av njurcancer

Ibland märks inte symptomen

Det finns en hel del olika sorters cancer som vi tyvärr kan bli drabbade av. Det kan vara lätta cancersorter som är lättare att bota, men det finns också cancer som kan vara obotliga. Njurcancer är en cancer där en tumör växer i en utav njurarna. Det är ovanligt att den uppstår i bägge. Denna cancer kan man bli av med om man upptäcker den i tid.

Däremot kan det vara svårt att veta om man har njurcancer. Denna cancer upptäcker man ofta ifall man är inne på sjukhuset för någon annan åkomma. Som till exempel om man får ont i magen och får göra en röntgen. När man får njursten brukar man titta hur många stenar som finns i njuren och då kan detta också upptäckas.

Operation av njurcancer

Ibland måste man operera bort njurcancern. Detta görs med titthålsoperation och tar mellan två till tre timmar. Efter att operationen är klar får du åka hem med mediciner som bland annat sprutor som du får ta i tio dagar själv. Det för att du inte ska få blodproppar.

njurcancer

Det som är viktigt när man efter gjort en operation är att man dricker mycket på dagarna. Man ska aldrig känna sig törstig. Det är för att den andra njuren ska rena ditt system i lugn takt och inte få arbeta så mycket.

Vår sjukvård är väldigt noga med att kontrollera oss efter alla operationer och man får gå på återbesök ganska ofta efter en operation. Det gäller alla operationer så vad vi än opererar oss för så kan vi känna oss trygga.

Behöver man inte operera sig så finns det också mediciner som bromsar upp att cancerceller inte ska växa eller sprida sig. Man kan också strålbehandla sig, men allt beror på hur stor cancertumör som man har eller hur den har spridit sig.

Det här inlägget postades i Behandlingar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *