Lider du av psykisk ohälsa och är arbetslös?

Många människor är i dag sjukpensionärer pga av psykisk ohälsa och inte kan jobba.

För dem blir alla dagar likadana och då är det viktigt med rutiner för att inte förlora begreppet om tid och rum. Här nedan redogör jag vad du kan göra extra om du lider av psykisk ohälsa och behöver nya rutiner. Här är förslag på en rutin du kan lägga in i ditt liv antingen några gånger i veckan och då en bestämd dag eller göra det varje dag.

Du kan tex fiska varje måndag eller onsdag och då ska det inte spela någon roll om det är höst, vinter, vår eller sommar. För då kommer du ut och får en fångst om du har tur. Detta med fiske kommer att kunna ge dig stor glädje. När du ändå är och fiskar så kanske du också kommer att behöva mörkersikte för man vet aldrig när det kommer att behövas.

Fiske

Fiske är en av de populäraste friluftsaktiviteterna i Sverige. Det är ett sätt att koppla av och njuta av naturen samtidigt som man utövar en sport som kräver tålamod och teknik. Det finns två huvudsakliga typer av fiske nämligen sötvattenfiske och havsfiske.

Sötvattenfiske

Sötvattenfiske är fiske i sjöar, åar och floder. Detta är den vanligaste typen av fiske i Sverige och det finns många olika fiskarter som man kan fånga. Några av de vanligaste fiskarterna som man kan fånga i sötvatten är abborre, gädda, öring och lax.

För att utöva sötvattenfiske behöver man en fiskeutrustning som är anpassad för sjöar, åar och floder. Det är också viktigt att ha kunskap om de olika fiskarterna och deras beteenden för att kunna fånga dem på bästa sätt.

Havsfiske

Havsfiske är fiske i havet och är vanligt längs Sveriges kustlinje. Det är en spännande aktivitet som ger möjlighet att fånga större fiskarter som torsk, makrill och havsöring.

För att utöva havsfiske behöver man en fiskeutrustning som är anpassad för havsfiske. Det är också viktigt att ha kunskap om de olika fiskarterna och deras beteenden för att kunna fånga dem på bästa sätt.

Det är viktigt att komma ihåg att fisket är reglerat i Sverige och att det finns vissa regler och begränsningar som måste följas. Det är viktigt att ha kunskap om dessa regler för att säkerställa en hållbar fiskeindustri i Sverige.

Det här inlägget postades i Psykiska sjukdomar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *